Gewoon bij Winny

Gewoon bij Winny is een initiatief van de ouders van Winny, een negentienjarig meervoudig beperkte jonge vrouw. Zij woont in een apart gedeelte, bij haar ouders op het terrein: een landelijk gelegen omgebouwd agrarisch bedrijf in Hazerswoude-Dorp.

Zij willen andere jongeren en jongvolwassenen met een meervoudige beperking vrijetijdsmogelijkheden/dagbesteding bieden op hun terrein. Wel of niet op basis van PGB.

Het terrein is ruim opgezet en biedt veel mogelijkheden. Naast dieren: paarden, varkentjes, kippen en een hond, is er een trampoline, een schommel (zelfs een rolstoelschommel), genoeg om lekker buiten te rommelen, eventueel te helpen en te spelen.

Er is een aparte ruimte (los van het woongedeelte van de familie) waar je met een groepje wat lekkers kunt eten/drinken (er is altijd versgemaakte taart) een spelletje te doen, iets te knutselen, of gewoon heerlijk te zitten.

Stichting Nadja zal hier regelmatig spelmiddagen houden en zoekt samen met ‘Gewoon bij Winny’ naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van vrijetijdsbesteding en begeleiding op zaterdag en eventueel in een later stadium therapie met dieren.

 

Door | 2017-10-26T17:39:27+00:00 21 oktober 2017|0 Reacties
Na het behalen van mijn HAVO en Schroevers diploma, ben ik als inkoopster damesmode aan de slag gegaan voor een keten in Amsterdam. Daarna ben ik mijn eigen kledingzaken begonnen, welke ik 16 jaar heb gehad. De problematiek na de geboorte van Nadja omtrent haar gezondheid en ontwikkeling, maakten dat ik mijn toekomstplannen moest bijstellen. Ik heb schrijfworkshops gedaan om me toe te leggen op een grote liefde van mij, namelijk schrijven. Iets wat ik al sinds mijn pubertijd doe. Door wat er op mijn pad kwam bij het leven met een zorgintensief kind en ook omdat ik graag maatschappelijk mee wilde blijven draaien, besloot ik Stichting Nadja op te richten. Dat brengt me van project tot project en de kinderen van de spelmiddag en anderen die daardoor op mijn pad zijn gekomen, geven me een enorme boost.

Reageer hier