Operatie 2

Lieve kleine grote schat,

Het is zover. Jij bent beneden, in de operatiekamer en ik zit op jou te wachten, hier in het VUmc, naast jouw lege bed. Ik zou naar het restaurant kunnen gaan, maar ik krijg geen hap door mijn keel. De adrenaline doet mijn hart bonzen. Ik wil niemand zien. Ik wil alleen maar aan jou denken, alsof ik daarmee wat er eventueel mis kan gaan, kan bezweren.

Ze zijn alweer een half uur met je bezig. De eight-plate surgery moet ervoor zorgen dat je benen uiteindelijk weer rechter groeien, zodat je pijnloos kunt opstrekken, beter kunt staan, makkelijker kunt lopen.

Waarom ben ik zo emotioneel? Ik voel me normaal gesproken sterk, tevreden met hoe het leven nu is. We hebben – ieder afzonderlijk- als gezin een draai gemaakt en zijn er sterker uitgekomen.

Ik probeer rationeel te denken: ze komen niet in de buurt van vitale organen. Dit is nu, toen was toen. En echt, ik heb vertrouwen in de ervaren arts. En toch… het is alsof het gisteren was. Alles komt weer boven. Twaalf jaren uitgewist. De darmperforatie, je open buikwond, de bloedvergiftiging, de hersenvliesontsteking, de vele uren dat het kantje boord was. De woorden hersenbeschadiging, rolstoel, zal nooit….kan nooit…

Misschien komt het omdat ziekenhuizen nu eenmaal zijn zoals ze zijn: met zoemende deuren die automatisch openen, het harde licht, de weeïge ziekenhuisgeur en de wetenschap dat je er niet voor niets rondloopt.

Heel mijn lijf komt in opstand. Het liefst ren ik naar buiten. Frisse lucht. Ademen. Weg. Maar ik blijf in de buurt, dicht bij jou. Want als jij knokt, knok ik. En als jij niet kan knokken, knok ik harder.

Door |2017-11-16T20:59:47+00:0013 november 2017|Comments Off on Operatie 2
Na het behalen van mijn HAVO en Schroevers diploma, ben ik als inkoopster damesmode aan de slag gegaan voor een keten in Amsterdam. Daarna ben ik mijn eigen kledingzaken begonnen, welke ik 16 jaar heb gehad. De problematiek na de geboorte van Nadja omtrent haar gezondheid en ontwikkeling, maakten dat ik mijn toekomstplannen moest bijstellen. Ik heb schrijfopleidingen gevolgd om me toe te leggen op een grote liefde van mij, schrijven. Iets wat ik al sinds mijn pubertijd doe. Door wat er op mijn pad kwam bij het leven met een zorgintensief kind en ook omdat ik graag maatschappelijk mee wilde blijven draaien, besloot ik Stichting Nadja op te richten. Dat brengt me van project tot project en de kinderen van de spelmiddag en anderen die daardoor op mijn pad zijn gekomen, geven me een enorme boost. Inmiddels werk ik sinds 2017 ook als redacteur en schrijfcoach. In september 2018 heb ik www.de-storyteller.nl opgericht met als hoofddoel het verzamelen van inspirerende, verbindende of verrassende verhalen van mensen.