Leergesprek

Tijdens het tien-minuten-gesprek op school, hield juf Esther me een A-viertje voor: ‘Kijk, zo leuk…’

School heeft bedacht met ieder kind dat van het SO (speciaal basisonderwijs) naar het VSO (voortgezet speciaal onderwijs) gaat, een leergesprek te voeren. Zo ook met Nadja. Na de zomervakantie zitten de zes jaar basisonderwijs erop en zal ze ‘naar boven’ gaan.

‘Wat kun jij goed?’ had juf Esther gevraagd.

‘Lezen, geld tellen en dansen,’ had ze geantwoord (tja, de appel valt niet ver van de boom).

‘Ik hou van dansen!’ had ze er nog maar even ten overvloede aan toegevoegd.

‘Ja,’ had de juf geduldig gezegd, ‘maar je bent op school om te…’ ( Esther, juf Ank is er niks bij 😊)

‘Leren,’ had Nadja braaf geantwoord.

‘Dus, als je straks naar boven gaat, wat zou je dan graag willen leren?’

‘Klusjes doen, post brengen, iemand iets brengen of vragen,’ zei Nadja. ‘En de nieuwe rolstoel in blauw en geel met zonnen op mijn wielen.’

Ja, je maakt Nadja de pis niet lauw hoor. Later en straks zijn voor haar brede begrippen. En ze heeft gelijk: er komt inderdaad een nieuwe rolstoel, hij is al bijna klaar.

‘En wat moet er nog meer gebeuren? Wat moet je kunnen als je naar boven gaat?’ probeerde de juf opnieuw.

Nadja dacht even na. Toen wist ze het en sprak stellig: ‘Grotere borsten!’

Natuurlijk.

Door |2018-03-01T18:32:50+00:001 maart 2018|0 Reacties
Na het behalen van mijn HAVO en Schroevers diploma, ben ik als inkoopster damesmode aan de slag gegaan voor een keten in Amsterdam. Daarna ben ik mijn eigen kledingzaken begonnen, welke ik 16 jaar heb gehad. De problematiek na de geboorte van Nadja omtrent haar gezondheid en ontwikkeling, maakten dat ik mijn toekomstplannen moest bijstellen. Ik heb schrijfopleidingen gevolgd om me toe te leggen op een grote liefde van mij, schrijven. Iets wat ik al sinds mijn pubertijd doe. Door wat er op mijn pad kwam bij het leven met een zorgintensief kind en ook omdat ik graag maatschappelijk mee wilde blijven draaien, besloot ik Stichting Nadja op te richten. Dat brengt me van project tot project en de kinderen van de spelmiddag en anderen die daardoor op mijn pad zijn gekomen, geven me een enorme boost. Inmiddels werk ik sinds 2017 ook als redacteur en schrijfcoach. In september 2018 heb ik www.de-storyteller.nl opgericht met als hoofddoel het verzamelen van inspirerende, verbindende of verrassende verhalen van mensen.

Reageer hier