Alles op zijn tijd

Aangezien Nadja zo bezig is met ‘groot worden’ en ik -eerlijk is eerlijk- na dertien jaar die luiers ook weleens zat ben, bedacht ik dat dit hét moment was een poging te wagen haar alsnog zindelijk te krijgen.

Tuurlijk is het leuk van school terug te horen dat Nadja zelf op de brancard klimt, haar broek en luier losmaakt en een nieuwe onder haar billen schuift, maar als gezegd: een stap verder zou zo fijn zijn. Ik heb al visioenen van alleen nog een Beer op het potje.

Ik had een goed adres gekregen waar ze weliswaar niet gespecialiseerd zijn in Nadja’s, maar ze was meer dan welkom. De dame die de intake afnam, communiceerde met Nadja alsof ze nooit anders had gedaan. Heel prettig.

Er ging een wereld voor me open. Er blijken diverse methoden te zijn met speciale horloges en verschillende soorten plaswekkers. Nadja zat rustig in haar rolstoel en leek de grote blauwe bal in de kamer het interessantst te vinden.

Om concreet te maken wat zo’n horloge of plaswekker inhoudt, mocht Nadja ze bekijken en vasthouden. Nadja keek stoïcijns van de dame naar de spullen op haar schoot, naar mij. Gedecideerd gaf ze de plashulpjes terug.

‘Na de zomervakantie,’ zei ze stellig. ‘Als ik naar boven ga’ (naar het VSO: Voortgezet Speciaal Onderwijs).

Dat had geen verdere uitleg nodig. De dame en ik keken elkaar aan, aandringen zou geen zin hebben wisten we allebei.

Mijn dochter wil graag groot worden, maar alles op zijn tijd.

Door |2018-06-01T16:23:38+00:001 juni 2018|0 Reacties
Na het behalen van mijn HAVO en Schroevers diploma, ben ik als inkoopster damesmode aan de slag gegaan voor een keten in Amsterdam. Daarna ben ik mijn eigen kledingzaken begonnen, welke ik 16 jaar heb gehad. De problematiek na de geboorte van Nadja omtrent haar gezondheid en ontwikkeling, maakten dat ik mijn toekomstplannen moest bijstellen. Ik heb schrijfopleidingen gevolgd om me toe te leggen op een grote liefde van mij, schrijven. Iets wat ik al sinds mijn pubertijd doe. Door wat er op mijn pad kwam bij het leven met een zorgintensief kind en ook omdat ik graag maatschappelijk mee wilde blijven draaien, besloot ik Stichting Nadja op te richten. Dat brengt me van project tot project en de kinderen van de spelmiddag en anderen die daardoor op mijn pad zijn gekomen, geven me een enorme boost. Inmiddels werk ik sinds 2017 ook als redacteur en schrijfcoach. In september 2018 heb ik www.de-storyteller.nl opgericht met als hoofddoel het verzamelen van inspirerende, verbindende of verrassende verhalen van mensen.

Reageer hier