Blog 2017-11-22T09:45:39+00:00
4May 2018

Twee minuten

4 mei 2018|

Dan wijst Nadja zelf ergens naar: ‘Een vlag!’. Ja, we zien overal vlaggen. Nadja vindt het maar gek: ‘Het is toch geen Koningsdag?’ Bij een rijtje huizen met vlaggen blijf ik staan. ‘Kijk,’ zeg ik, ‘zie je dat de vlaggen niet helemaal bovenaan hangen, maar halverwege de stok?’ Ze moet even goed kijken, maar dan ziet ze het. Ik leg uit dat je de vlag uithangt als het feest is, maar soms ook als er iets is waar we met zijn allen goed over na moeten denken. En dat we op 4 mei de vlag halfstok hangen om aan alle mensen te denken die heel hard gewerkt hebben om ons land zo mooi te maken. Nadja kijkt me aan, of ze me helemaal begrijpt weet ik niet.

9Apr 2018

9 april 2018|

Werken In een vorig blog schreef ik al dat Nadja volgend schooljaar naar het VSO zal gaan (Voortgezet Speciaal Onderwijs). Vanaf haar vijftiende zal zij intern stage gaan lopen (op school dus) en uiteindelijk uitstromen [...]

22Mar 2018

Lintje

22 maart 2018|

Waardering is erkenning, erkenning is aandacht, daar weet Nadja ook alles van. Ziekenhuizen willen af van de talloze lintjes die zij van patiëntenverenigingen ontvangen, die daarmee aangeven dat de zorg voor de groep patiënten die ze vertegenwoordigen, op orde is. Alhoewel het leuk is waardering te krijgen, zijn de lintjes inmiddels een last. Er bestaan namelijk ondertussen wel 90 van deze keurmerken en pluimen. De administratie ervan, kost een gemiddeld ziekenhuis zo’n 1 miljoen (!) euro per jaar, me dunkt dat die tijd en dat geld beter aan de patiënten besteed kan worden.

1Mar 2018

Leergesprek

1 maart 2018|

Tijdens het tien-minuten-gesprek op school, hield juf Esther me een A-viertje voor: ‘Kijk, zo leuk…’ School heeft bedacht met ieder kind dat van het SO (speciaal basisonderwijs) naar het VSO (voortgezet speciaal onderwijs) gaat, een leergesprek te voeren. Zo ook met Nadja. Na de zomervakantie zitten de zes jaar basisonderwijs erop en zal ze ‘naar boven’ gaan.