Blog2017-11-22T09:45:39+00:00
6Dec 2018

Mensenwerk

6 december 2018|

“Gemeenten mogen de jeugdzorg ingrijpend veranderen, ook als goed functionerende instellingen voor de moeilijkste jongeren erdoor kunnen gaan wankelen”. Dit is de inleiding van een stuk in het NRC over het besluit van gemeenten om de aanbesteding te gunnen aan een nieuwe aanbieder van buiten de regio, terwijl de zorg van de huidige aanbieder als ‘uitstekend’ was beoordeeld. Onbegrijpelijk. Jongeren die nu nog vlakbij huis intern zijn, blij zijn met de zorg die ze ontvangen en zonder bezoektijden hun familie kunnen ontvangen, zullen nu moeten verhuizen naar locaties van de nieuwe aanbieder ver van hun thuis.

4Dec 2018

Dááág Sinterklaas

4 december 2018|

‘Mama, waar zijn de Sinterklaasliedjes?’ Het is 18 november, Sint is net in Nederland aangekomen en dat is Nadja niet ontgaan. Ik kon dus op mijn klompen aanvoelen dat ze erover zou beginnen. Zeventien dagen non-stop Sintliedjes luisteren is best lang. Gelukkig hou ik van dit kinderfeest - dat wil zeggen: van de tijd toen ik het zelf zorgeloos vierde, inclusief zwarte pieten. Nadja maakt zich niet druk om de kleur van Piet, haar is het om het even. Echt een kind van deze tijd, tenminste…

29Nov 2018

Angst

29 november 2018|

Het aantal ouders dat hun kind niet laat vaccineren tegen BMR is gestegen door Godvrezende ouders (die waren er altijd al), de groeiende groep ouders van allochtone kinderen , maar vooral door de vaak hoogopgeleide ouders die zichzelf hebben ‘ingelezen’ en zeker weten dat vaccineren hele enge dingen teweeg kan brengen (autisme, chronische vermoeidheid ed). Dat dus, terwijl de prik tegen het meningokokkenvirus, dat pas sinds tweede helft 2005 gegeven wordt, niet aan te slepen is.

15Nov 2018

Roos

15 november 2018|

Ik denk bij het woord mantelzorger altijd aan iemand die voor een zieke oudere zorgt. Ik ben Nadja’s móéder, natúúrlijk zorg ik voor haar! Dat vind ik geen verdienste. Omdat ik het gevoel heb, dat ik er dus eigenlijk geen recht op heb, zet ik de vaas met de roos erin zelfs altijd een beetje apart. Maar het zijn sterke rozen, ze staan lang!

8Nov 2018

Moeders

8 november 2018|

Onlangs las ik een artikel over een oudere dame, die drie – inmiddels overleden - gehandicapte zonen had gehad. Ze was nooit ingestort zei ze, want ze waren alle drie zo mooi en lief en ach, eigenlijk was hun verzorging in zekere zin makkelijker dan die van gezonde kinderen: “Ze trokken niks omver, vielen niet van de trap en deden geen dingen die niet mochten”.