Tien jaar stichting Nadja. Ongelofelijk. Aan de ene kant is de tijd voorbijgevlogen, aan de andere kant kan ik er boeken vol over schrijven.

In 2009 schreef ik de stichting in bij de Kamer van Koophandel. Doel: spel- en ontmoetingsmomenten opzetten voor kinderen met (meervoudige) beperkingen. Voor mezelf betekende dit op persoonlijk vlak een nieuwe start. Ik had één van mijn modezaken verkocht omdat de zorg rondom Nadja (én Jay die ik ook niet tekort wilde doen) te veel vroeg. Maar, ik wilde wel iets blijven dóen. Het was overigens Jay die me op het idee bracht. Hij vond het zo sneu dat hij met vriendjes af kon spreken, na school en in de buurt, terwijl Nadja die mogelijkheid niet had.

Het kostte me nog enige tijd om één en ander op te zetten (en mijn tweede winkel moest nog worden verkocht), maar toen gingen we van start. Eerst in De Sterrentuin in Leiderdorp, later in buurtclubhuis Zijlkwartier en nog weer later in speeltuin Zuiderkwartier, de speeltuin die we in samenwerking met fondsen toegankelijk en bespeelbaar hadden gemaakt voor kinderen met een beperking. Een inclusieve speeltuin: fantastisch! Ik ben de speeltuin nog steeds dankbaar dat ze me die kans boden. Daarna volgde Natuurspeeltuin Dwarstuin in Leiderdorp, een geweldige uitdaging om óók het natuurlijk spelen voor deze doelgroep toegankelijk te maken. Vorig jaar kwamen er twee nieuwe locaties bij: Dwars Leiderdorp en Gewoon bij Winny (een boerderijlocatie) in Hazerswoude-Dorp.

Ik startte met vrijwilligers, maar al gauw bleek dat de ouders het ook gezellig en prettig vonden te kunnen praten met andere ouders van een bijzonder kind, zo groeide het dat zij er tijdens de spelmiddagen bij bleven.

Wat hebben we veel leuke dingen gedaan, dankzij vaste donateurs en mensen en organisaties die onze stichting een warm hart toedragen door voor ons in actie te komen. Ik noem er een paar: de Haringparty, de Loop voor Nadja, basisschool De Kring, De Regenboog en Marecollege. Mensen die hun diensten aanboden: schmink, ballonnenvouwers, uitjes met oude Volkswagenbusjes etc.

Ik ben de ouders dankbaar dat ze me hun kinderen toevertrouwen en zo trouw blijven komen. Het grootste deel van de spelmiddagkids komt al vanaf het begin. Prachtig, die koppies door de jaren heen te zien veranderen, te kunnen volgen hoe de kids zich ontwikkelen en de vriendschappen die er tussen hen zijn ontstaan.

Dit weekend vieren we ons tienjarig bestaan op eiland Robinson Crusöe in de Loosdrechtse Plassen. Lekker op het water zijn, samen eten, spelen en genieten. En natuurlijk laat opblijven. We gaan er iets moois van maken!