Blog2019-01-31T17:36:26+02:00
13Jun 2019

Gegroeid

13 juni 2019|

Sinds we weten dat Nadja zich anders zou ontwikkelen, is er veel gespeculeerd over hoe het zou gaan. De balans tussen hoop en berusting blijft een lastige. Nog steeds zoeken we naar mogelijkheden, al zijn die inmiddels meer gericht op het behouden van de sta- en loopvaardigheden die ze nu heeft. Ze heeft al sinds de Vroegbehandeling spalken om haar voeten/kuiten. Inmiddels in maat kano met verlengstuk.

6Jun 2019

Kalender

6 juni 2019|

Tegenwoordig moet alles op de kalender. Soms tot wat we ’s avonds eten aan toe. Dat is handig als er iets leuks aankomt, maar minder handig als de plannen noodgedwongen veranderen, zoals dinsdag toen mijn afspraak niet doorging en de oppas dus niet hoefde te komen. Dat leverde wel even een momentje op (wat ik afkocht door haar nagels in haar lievelingskleuren te lakken).

23May 2019

Mini-vakantie

23 mei 2019|

Vrijdag 17.00 uur. Ik breng Nadja naar het logeerhuis, alwaar zij enthousiast wordt ontvangen. Ze gaan kibbeling eten, Nadja blij, ik blij: het weekend is begonnen. Ach, veel van wat ik dit weekend heb gedaan, kan óók als Nadja thuis is. Tuurlijk. Maar dat ‘even-lekker-los-gevoel’, even zonder zorg, zonder vast ritme, geen antenne uit, niet in de aan-stand. Haar niet mee hoeven slepen, zo de deur achter me dicht kunnen trekken… wat ís het lekker!

16May 2019

Luiers

16 mei 2019|

Veertien jaar luiers wisselen, je mag gerust weten dat ik daar soms van baal. En het milieu met mij. Daar stond ik bij stil, toen ik bij de luierfabrikant een nieuwe zending aanvroeg. De maat S die Nadja tot nu toe had, is te klein aan het worden, we moeten over op maat M. Gemiddeld verbruikt Nadja 4 á 5 luiers per dag. Ik durf niet eens uit te rekenen hoeveel dat er tot nu toe totaal zijn geweest.

9May 2019

Opruimen

9 mei 2019|

Nadja hangt voorover in haar rolstoel. Ze rommelt in de oranje bak waar ze haar cd’s in bewaart. Er liggen er een paar naast, half uit de hoesjes gevallen.‘Welke zoek je?’ vraag ik.‘Niet zoeken, opruimen. Deze zijn voor kleine meisjes,’ zegt ze, wijzend op de cd’s naast de bak. Ik zie ‘Liedjes met een hoepeltje erom,’ Dikkie Dik, de sprookjes van Grim (nooit geluisterd want gesproken verhaaltjes hebben haar nooit geboeid) en Nijntje.

2May 2019

Winkelen

2 mei 2019|

Het is wat, als je dochter ineens niet meer in de kindermaten valt, ik moest er in ieder geval even aan wennen… waar ga je heen als de “Name its” niet meer voldoen, maar de lawaaiige shops met stamp-muziek nog een stap te ver lijken.Ik shop nogal wat online, ja, ik weet het: ‘nogal’ is een breed begrip, vul maar in. Afijn, dat online shoppen gaat meestal zo: shirt in geel of shirt in blauw (Nadja’s lievelingskleuren), klik op afbeelding én hup: keus genoeg.